Tuesday, September 28, 2010

Pink Color Contest

Ni gara-gara ikut anaklah, Bonda join contest ni. Dialah yang memberi inspirasi dan motivasi untuk ikut sama dia join contest ni. Jomlah join sama, belum tutup lagi.
Nak tau lebih-lebih, pergi sendiri kat alamat ni

Bonda ni tak adalah gila-gila sangat dengan pink colour, biasa-biasa aje.

Suatu kenangan manis Bonda yang boleh dikaitkan dengan pink colour adalah handbag Bonda.
Image consultant Bonda adalah young ladies, iaitu anak-anak Bonda. Maka terjadilah sejarah Bonda mempunyai handbag pink colour (shocking pink lagi).

This is my first pink colour handbag.
Kebiasaannya handbag Bonda berwarna hitam, coklat dan lain-lain warna gelap dan neutral. Sebabnya, supaya senang nak match dengan warna baju atau kasut. Normal thinking for lady at my age. Lagipun Bonda bukannya suka sangat nak tukar-tukar handbag setiap hari atau minggu. So apa dah jadi?

Semuanya bermula dengan iklan ni.
Ni kali pertama Bonda pergi FJ Benjamin warehouse clearance walaupun dengar-dengar cerita mereka buat setiap tahun. Bonda ada HSBC credit card. So dapatlah pergi sehari sebelum sale ni dibuka untuk public. Panjang line beratur sebelum dapat masuk dalam dewan jualan walaupun dah datang awal pagi (11.00 pagi berada di tempat shopping tu kira awallah bagi orang muda).

Sebelum masuk dewan jualan, handbag Bonda dan anak-anak kena bungkus (seal) dengan plastic bag.

Rambang mata nak pilih satu handbag. Semuanya cantik, cuma colour nya aje yang "mengancam". Colour hitam tak adalah.
Atas nasihat consultant, Bonda beli handbag Guess ni dengan harga RM180. First time beli handbag Guess. Harganya berada dalam bajet, oklah tu. Jadi itulah permulaannya.

Ni kenangan my pink colour handbag bersama celebrity TV3, Farah Adeeba.
Tak sangka rupanya dia adalah kakak kepada x-student Bonda, Fahd Adeeb.

Sekarang Bonda cuba-cuba membiasa dan menyelesakan diri dengan handbag yang istimewa ini.

So, why I took or choose this pink colour handbag? I follow my image consultant's advised.
I wear pink handbag because it make me look young and it suitable for me. That's what my image consultant said. Bukankah warna tema Puteri UMNO adalah pink? Warna pink sering dikatkan dengan young lady. Conclusion, if you want to be young, wear pink colour.

4 comments:

  1. wahhh...advance bonda..^_^
    huhu..wish u good luck..hee

    p/s:nanti boleh la kami pjm tukar-tukar bag dengan bonda..huhu

    ReplyDelete
  2. Sharifudin N shakina berkenan ke dengan beg guess tu? Bonda beli kat Hotel Park Royal, Bukit Bintang, KL.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...